Esport hold

I takt med den stigende interesse for Esport er der naturligt nok kommet flere penge i sporten, og det har ført til professionalisering. Det er altså ikke længere bare personer, der spiller på hobbyplan. Det er spillere, der har Esport som fuldtidsarbejde, og det giver kun bedre kampe og langt større konkurrence blandt de bedste.

Alle hold bliver rangeret efter, hvor mange point de samler sammen til de forskellige turneringer, og her præsenteres nogle af de bedste i hvert er de største spil.

Danske Esport hold

  • Astralis er klart det mest kendte hold i Danmark. Holdet spiller CS:GO, og det er med helt fremme i verdenseliten. Aktuelt ligger Astralis nummer fire i verden, men tidligere har det danske hold ført an på ranglisten.
  • North er et ambitiøst projekt af FC København og Nordisk Film, og planen er, at man skal have hold i flere forskellige spil. I øjeblikket er man kun aktuel i CS:GO, men der er North til gengæld også helt fremme som nummer seks. Det er ikke uvant at se semifinaler i de internationale turneringer, hvor både North og Astralis er med, og således er Danmark med helt fremme, når det kommer til Counter-Strike.
  • Hoej er også med fremme iblandt de allerbedste, men her er spillet byttet ud med det mere individuelle spil Hearthstone. Bag navnet Hoej gemmer danske Frederik Nielsen sig, og han er aktuelt nummer fem i verden i sit spil.

Bedste udenlandske Esport hold

Aktuel top tre for de største spil:

DOTA 2:
1. Team Liquid, Europa
2. Newbee, Kina
3. Virtus Pro, Rusland

League of Legends:
1. Samsung Galaxy, Sydkorea
2. SK Telecom T1, Sydkorea
3. Royal Never Give Up, Kina

Hearthstone: (individuelle spillere)
1. Pavel, Rusland
2. Muzzy, USA
3. StanCifka, Tjekkiet

Counter-Strike: Global Offensive:
1. SK Gaming, Brasilien
2. FaZe Clan, Europa
3. Cloud9, USA

Heroes of the Storm:
1. MVP Black, Sydkorea
2. Fnatic, Europa
3. L5, Sydkorea

Overwatch:
1. GC Busan, Sydkorea
2. Lunatic-Hai, Sydkorea
3. Miraculous Youngsters, Kina

StarCraft II:
1. soO, Sydkorea
2. Rogue, Sydkorea
3. ByuN, Sydkorea

Følg og spil på dem du vil

De aktuelle ranglister er altid tilgængelige på Gosu Gamers (www.gosugamers.net), og her kan man også følge med i de enkelte hold- og spilleres aktuelle kampe.

Alternativt kan man også bruge en resultat-app til sin smartphone, hvor man kan stjernemarkere enkelte hold, og så vil man få notifikationer, når holdet skal i aktion. Flashscore er eksempelvis en udmærket app til det formål.