Esport spiltyper

Den nye dreng i klassen, Esport, er lidt anderledes sat sammen, end de traditionelle sportsgrene er. For mens fodbold, håndbold, basketball og de andre kun består af hver én sportsgren og så en række forskellige turneringer, så er Esport en buket af spil, der hver især har deres egne turneringer.

Nogle kaster deres kærlighed på et enkelt spil, mens andre bare falder for eSporten som koncept og prøver at følge med i det hele. Herunder findes en kort forklaring af hvert enkelt af de mest populære spil.

Hvilke typer Esport spil findes der?

 

Call of Duty

På verdensplan og især i USA er CoD, som Call of Duty hedder i daglig tale, det største first person shooter-spil (FPS), hvilket vil sige, at spilleren kontrollerer en karakter og ser spillet fra karakterens point of view. En kamp i CoD spilles over flere kort – eller baner – og det hold, der vinder flest, har vundet kampen. Typisk er det bedst af fem eller syv kort.

Counter-Strike

Counter-Strike: Global Offensive – eller bare CS:GO – er et andet stort FPS-spil. Det er måske det største i Danmark, og det er også i dette spil, at Danmark har flere hold, der er med i verdenseliten. På samme måde som i CoD spiller man typisk over flere kort. Typisk er der 30 runder på et kort, hvor holdene så skifter rolle efter de første 15 runder. Rollerne er terrorister og antiterrorister. Der er to tyer af baner: I den ene slags skal terroristerne forsøge at plante en bombe, og anti-terroristerne skal forhindre det. I den anden slags skal anti-terroristerne forsøge at redde nogle gidsler, og her er det terroristerne, der skal forhindre det.

DOTA 2

DOTA står for Defense of the Ancient og er en kamp mellem to hold, der hver har fem spillere. Hver spiller styrer en “hero”, der har bestemte kvaliteter, og målet er at ødelægge det andet holds “ancient”, som er centrum af holdets base eller hovedkvarter. DOTA 2 er et af de spil, der har de allerstørste pengegevinster, og det er stadigt stigende.

League of Legends

Også I League of Legends er der store pengepræmier på spil, og det er ofte beløb i millionklassen, der spilles om ved de professionelle turneringer. Spillet er på mange måder bygget op på samme måde som DOTA 2. To hold med op til fem spillere hver kæmper mod hinanden. Målet er at ødelægge det andet holds “nexus”, som er en base. Og hver spiller kontrollerer en såkaldt champion med forskellige kvaliteter. Kampene spilles typisk som bedst af tre kort, men der kan også spilles på et enkelt eller på bedst af fem.

Starcraft II

Starcraft II, eller SC2, er et af de spil, der har været med til at starte eSport som det, man kender i dag. De første turneringer i Starcraft blev afholdt helt tilbage i 1999. Spillet er især stort i Sydkorea, hvor størstedelen af de professionelle spillere også kommer fra. SC2 er et strategispil, hvor man skal konstruere en base, træne enheder og nedkæmpe modstanderne. Man kan spille alt fra en-mod-en til fire-mod-fire.

World of Thanks

Dette spil, der også kendes som WoT, er et af de senere spil til at komme med på eSport-bølgen. Først i 2012 begyndte der at blive afholdt turneringer i spillet. Spillet er især stort i Østeuropa, hvorfra de fleste professionelle spillere kommer. Måske derfor er der heller ikke samme udbud af odds hos bookmakerne på WoT. Hver spiller kontrollerer én tank, og man kæmper i hold på et skiftende antal kort. Det ene hold skal forsøge at indtage et punkt på kortet, mens det andet hold skal forhindre dette.